Blok czekoladowy - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Ciasta i desery > przepisy

Blok czekoladowy


 

Składniki:
(na 1 formę keksową)

  • 500 g mleka pełnego w proszku

  • 5 czubatych łyżek kakao

  • 0,5 szklanki wody

  • 1 kostka masła lub margaryny (250 g)

  • 1 szklanka cukru

  • kilka kropel aromatu śmietankowego

  • herbatniki, bakalie (opcjonalnie)

Wykonanie:


W rondelku rozpuścić masło i cukier z wodą, dodać kakao oraz aromat, dokładnie wymieszać i lekko przestudzić.
Do masy dodać mleko w proszku; szybko wymieszać na gładką masę przy pomocy miksera. Stopniowo dodawać pokrojone na kawałki herbatniki i bakalie.

Masę przelać do formy. Wstawić na całą noc do lodówki.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego