>
Menu główne:
Łazanki z grzybami i kapustą
Składniki:
1/4 główki ugotowanej średniej wielkości kapusty
100 g kapusty kiszonej (niekoniecznie)
1 duża cebula
400 g ugotowanego makaronu łazanki
2 duże marchewki
100 g ugotowanych leśnych grzybów
pół pętka wiejskiej kiełbasy
3 łyżki oleju słonecznikowego
vegeta, pieprz czarny (wedle uznania)
Wykonanie:
Obie kapusty, grzyby oraz marchewkę zmielić w maszynce używając sitka do mielenia mięsa.
Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dodać obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć, aż cebula stanie się szklista, po czym dodać zmielone składniki. Smażyć ok. 10 minut, cały czas mieszając. Doprawić vegetą i pieprzem.
Dodać makaron, wymieszać i od razu podawać.