Kotlet schabowy w cieście francuskim - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Kotlety schabowe w cieście francuskim


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

  • 2 cienko rozbite kotlety schabowe

  • 1 łyżka oleju roślinnego

  • 2 łyżki soku z cytryny

  • 2 plastry żółtego sera (opcjonalnie)

  • sól, pieprz, vegeta (wedle uznania)



Wykonanie:

Olej wymieszać z sokiem z cytryny i posmarować z obu stron koltety schabowe; wstawić do lodówki na ok. 15 minut. Natępnie oprószyć przyprawami i smażyć na rogrzanej patelni ok. 3 minut z każdej strony; wystudzić.

Ciasto rozwinąć, przekroić na 2 kawałki. Na cieście ułożyć mięso i ewentualnie po plastrze żółtego sera, zawinąć.
Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C - ciasto powinno się ładnie przyrumienić.

Podawać z frytkami, dipem czosnkowym
i sałatką jarzynową na ciepło.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego