Kotleciki rybne z puree ziemniaczanym - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Kotleciki rybne z puree ziemniaczanym


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 4 filety rybne (np. morszczuk, dorsz, mintaj)

  • pół pęczka natki pietruszki

  • 3 łyżki bułki tartej

  • 1 łyżka mleka

  • 1 jajko

  • 2 łyżki otrąb owsianych

  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb

  • sól, pieprz cytrynowy (wedle uznania)

  • bułka tarta do panierowania kotletów

  • 3 łyżki oleju słonecznikowego



Wykonanie:

Rybę opłukać, zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać przy pomocy przystawki do miksera.
Pietruszkę opłukać, posiekać i dodać do ryby wraz z bułką tartą, otrębami, jajkiem i mlekiem oraz przyprawami; dokładnie wyrobić. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut z każdej strony.

Puree przygotować według przepisu zamieszczonego tutaj
.

Podawać z surówką z kapusty kiszonej
.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego