Grillowany filet z kurczaka z fasolką szparagową i pieczarkami - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Grillowany filet z kurczaka z fasolką szparagową i pieczarkami

 


Składniki:
(na 2 porcje)

  • 1 filet z kurczaka

  • 1 łyżka pieprzu cayenne

  • 1 łyżka majeranku

  • 1 łyżka tymianku

  • 1 ząbek czosnku

  • 2 lyżki oleju słonecznikowego

  • 2 łyżki wiórków masła

  • 8-10 pieczarek

  • 200 g fasolki szparagowej

  • sól, pieprz (wedle uznania)

Wykonanie:

Mięso umyć, obrać i podzielić na cienkie kotlety, rozbić lekko tłuczkiem, obsypać przyprawami.

Fasolkę obrać, opłukać, odkroić końce. Pieczarki oczyścić i pokroić na świartki.

Czonek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, posmarować mięso.

Kotlety ułożyć w koszu do grillowania. Piec na średnio rozgrzanym grillu  pod przykryciem, od czasu do czasu odwracając. Po 15 minutach dołożyć fasolkę szparagową i pieczarki. Na warzywach ułożyć wiórki masła.  Piec, aż fasolka będzie miękka.

Podawać z dowolną sałatką.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego